Expoziţie - "Culorile copilăriei", IŞJ Dolj, 17 septembrie 2012

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi a Liceului de Artă "Marin Sorescu", luni, 17 septembrie 2012, a avut loc, de la ora 12.30, în holul IŞJ Dolj, vernisajul expoziţiei de pictură "Culorile copilăriei" a elevei Ioana-Victoria Nedelcu, din clasa a V-a a Liceului de Artă "Marin Sorescu" Craiova.

Curatorul expoziţiei a fost dl George Crăciunoiu, muzeograf, care a prezentat lucrările artistei.

Au luat cuvântul, din partea organizatorilor, inspectorii Mihai Stoica şi Simona Chiriţă, precum şi directoarea Liceului de Artă, Lucia Vlădoiu. Invitată de onoare a fost dna Maria-Antoaneta Dobrescu, fosta directoare a aceluiaşi liceu.

Toţi vorbitorii au evidenţiat talentul excepţional al elevei Ioana-Victoria Nedelcu, care, la numai 10 ani, este la a XIII-a expoziţie personală.

În afară de pictură, Ioana-Victoria Nedelcu excelează şi la vioară, fiind câştigătoarea mai multor concursuri naţionale importante. Anul trecut a obţinut Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală "W.A. Mozart", de la Târgovişte, iar anul acesta a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală "George Georgescu", de la Tulcea. De asemenea, anul acesta, la Ploieşti, a obţinut Premiul III la faza naţională a Olimpiadei Naţionale de Interpetare Instrumentală - secţia vioară.

La sfârşitul vernisajului, sub privirile atente ale altui invitat de seamă, directorul Filarmonicii "Oltenia", Vlad Drăgulescu, Ioana-Victoria Nedelcu a interpretat la vioară "Mazurka", de Emil Mlynarski.